VRH Toetsing

Cursus Voorbehouden en Risicovolle Handelingen

Inhoud - Herhaling bijscholing Medicatie en Verpleegtechnische handelingen voor Helpende (Plus)

WETGEVING - MEDICATIE - RAPPORTAGE - KATHETERZORG - BLAASSPOELEN - STOMAZORG - VITALE FUNCTIES METEN - DIABETES - BLOEDSUIKER METEN -KLYSMA TOEDIENEN - STEUNKOUSEN EN HULPMIDDELEN

Deze bijscholing is opgezet voor de Helpende (Plus) die graag de basiskennis wil vergroten op het gebied van medicatie en verpleegtechnische handelingen. De lesdag is gericht op situaties waar je als Helpende (Plus) tijdens je werkzaamheden mee te maken kan krijgen. Tijdens de lesdag wordt eerst de theorie besproken, vervolgens wordt er voldoende tijd ingeruimd om met elkaar de handelingen te gaan oefenen. Het volgen van deze bijscholing zorgt ervoor dat je meer achtergrondkennis hebt tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden en je zelfverzekerder en professioneler je werkzaamheden zal gaan uitvoeren. 

Duur van de scholing: 4 uur

Voor wie: de cursus is voor deelnemers die in het bezit zijn van het diploma Helpende of Helpende Plus.

Wat is inbegrepen: certificaat van deelname aan de bijscholing Helpende (Plus) van VRH Toetsing na het goed afronden van de bijscholing, koffie, thee, water en een versnapering.

Het certificaat: Je ontvangt het certificaat van VRH Toetsing waarop staat dat je hebt deelgenomen aan de bijscholing. Dit certificaat ontvang je enkel bij 100% aanwezigheid en als je tijdens de les aantoonbaar hebt kunnen maken dat je op de hoogte bent van de Vilans protocollen. Dit certificaat is géén officieel Helpende Plus certificaat, maar een certificaat wat kan aantonen dat je hebt deelgenomen aan een bijscholing om goed kwaliteit te leveren tijdens de zorgverlening.

Prijs: 160,00 euro

INHOUD LESDAG - 9:00 TOT 13:00

INLOOP & ONTVANGST MET KOFFIE EN THEE

KENNISMAKING & UITLEG DAGPROGRAMMA

BESPREKING:

- Wetgeving – bevoegd en bekwaam

- Veilig medicatie uitreiken, toedienen en klaarzetten

- Registratie en rapportage

- Melden van incidenten

- Medicatie toedieningsvormen

- Vitale functies meten: bloeddruk, temperatuur, saturatie en hartslag

- Katheterzorg: zak legen en zak verwisselen

- Blaasspoelen

- Stomazorg: zak legen en zak verwisselen

- Diabeteszorg

- Bloedsuiker meten

- Steunkousen en hulpmiddelen

OEFENEN

Katheterzorg, blaasspoelen, stomazorg, diabeteszorg, bloedsuiker meten, klysma toedienen, steunkousen aan- en uittrekken

AFSLUITING

Aanmelden voor de bijscholing Helpende (Plus)